Delen:

Advies op maat voor beschermende kleding

In het kader van Product Stewardship heeft Nefyto-deelnemer Bayer CropScience een speciale website gelanceerd. Op deze website krijgen toepassers van gewasbeschermingsmiddelen van Bayer advies op maat met betrekking tot beschermende kleding.
Naam van dit initiatief is 'Bayer DressCode, maatwerk voor persoonlijke bescherming'. De DressCode online applicatie is te vinden op www.dresscode.bayercropscience.nl of via de website van Bayer CropScience (www.bayercropscience.nl).

Bayer wil met dit initiatief telers stimuleren om in alle omstandigheden met de meest geschikte beschermende kleding te werken. Via de internetapplicatie wordt voor de teler snel zichtbaar welke beschermende kleding gebruikt zou moeten worden. Daarbij wordt rekening gehouden met het toegepaste middel en de fase van toepassing, zoals het klaarmaken van de spuitoplossing, het spuiten zelf en het reinigen van de apparatuur. De teler krijgt gedetailleerde, praktijkgerichte aanbevelingen conform de wettelijke bepalingen.

De adviezen kunnen worden opgeslagen als pdf-files, geprint en/of worden doorgestuurd per e-mail. Ook andere zaken, zoals trefwoorden en veelgestelde vragen, kunnen op de website worden geraadpleegd. De informatie is als print goed te gebruiken voor de verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en de diverse certificeringschema's.

Medio februari 2011 is de Bayer DressCode geïntroduceerd. Een groot aantal telers heeft een brief met folder ontvangen, waarin het systeem wordt aanbevolen en uitgelegd. Om het gebruik van de website te stimuleren, biedt Bayer CropScience iedere nieuwe aangemelde gebruiker de mogelijkheid om een paar spuithandschoenen te ontvangen, zolang de voorraad strekt. Op de etiketten van de producten van Bayer CropScience wordt een verwijzing naar de website opgenomen.

De Bayer DressCode is onderdeel van het programma BayYou Services. Onder deze vlag biedt Bayer CropScience meerdere services en adviesmodules aan. Dat is onder meer ook de Bayer DruppelModule, een hulpmiddel voor glastuinders om de leidinginhoud van een kas te berekenen.
Andere te verwachten services onder de vlag van BayYou Services zijn onder meer Bayer Crop Compendium (kenniscentrum over gewasbescherming) en Bayer ResiTool (adviestool voor het voorkomen van resistentie).